неділю, 4 листопада 2007 р.

Їх коріння - в Україні

Назва проекту: «Їх коріння – в Україні.»

Основна ідея: Зібрання та висвітлення інформації про надзвичайно успішних та відомих людей, які своїм походженням завдячують Україні, але їх імeна з Україною не повязують.

Діяльність учнів та вчителів в ході проекту: учні досліджують, хто з видатних людей світу пов'язаний з Україною, знаходять їх фото, зясовують, з якими саме місцями в Україні пов’язана ця людина, якими родинними зв’язками, в чому її основна заслуга перед людством.

Етапи проекту:

Листопад: учні доповнюють список знаменитостей 20-го століття, що мають українське походження, але в Україні не мешкають чи не мешкали:
1.Зігмунт Фройд – лікар-психіатр.
2. Стівен Спілберг – кінорежисер.
3.Девід Копперфілд – ілюзіоніст.
4.Харлі Девідсон – одін із засновників торгової марки мотоциклів.
5.Міла Йовович – кіноакторка.
6.Метро Голдвін Маєр – один із засновників кінокомпанії.
7.Серж Лифар – балетмейстер.


Грудень-Січень: учні створюють сторінки майбутньої книги «Хто наступний?», обирають зі списку, чи пропонують свого героя публікаціі, пишуть статтю про нього і розташовують її на сайті. Порядок викладення інформації довільний, форма будь-яка: розгорнутий опис, віртуальне інтерв’ю, енциклопедична довідка тощо. На сторінці бажано зазначити:
1) повне імя героя публікації;
2) фото;
3) де, коли, в якій родині народився;
4) що повязує з Україною;
5) в якій царині досягнув успіху;
6) хто з рідних залишився на Україні;
7) чи відвідував нашу країну ? Якщо так, то коли і за яких обставин ?
….
Сторінку можна вдосконалити додатковою інформацією: фотографією місцевості, звідки походить герой публікації, або де мешкає зараз, використовувати логотипи фірм або брендів з його імям, розташовувати на сторінці по одному або по декілька представників, компонуючи їх за певним принципом. Сторінки робити кольоровими ,чи чорно-білими.

Лютий-Травень: створення електронної карти «Україна-світу», де певними позначками відмітити звязок місця, що пов’язане з походженням видатної людини, і країни, громадянином якої вона є, використовуючи геосервіси Інтернету.
Цей проект буде розташований на новому сайті, який ми будемо заповнювати, працюючи у Вікі Вікі технології, де всі тексти, написані іншими, може редагувати і доповнювати будь-хто, хто знайшов цікавий матеріал. Так ми будемо створювати спільний проект, де всі роблять разом для всіх, всі співпрацюють і вболівають за результат.

Клас або вік учасників: в проекті беруть участь учні 8-11 класів.
Дата початку проекту - 1 листопада 2007 року.
Реєстрація до 15 листопада 2007 року.
Перший етап проекту – 15 листопада 2007 року – 30 січня 2008 року.
Другий етап проекту – 1 лютого 2008 року – 25 травня 2008 року.
Дата закінчення проекту – 30 травня 2008 року.

Очікувані результати: створення веб-сайту з усіма роботами, видання книги «Хто наступній ?», створення електронної карти «Україна-світу».

Які можливі наслідки проекту для інших людей і світу в цілому: формування оптимістичного світобачення та почуття гордості за свою країну, виховання патріотизму, пропагування України як батьківщини талантів, яка має великий потенціал, віра у власні сили «Вони змогли – я теж з України», встановлення міжнародних зв’язків з іншими навчальними закладами, а, цілком можливо, і з самими героями статей.

Чи залучатимуться до проекту окремі учні, чи цілі класи?
Можлива індивідуальна та групова форми роботи.

Мови, якими будуть користуватися учасники проекту: українська, російська, англійська.
Координатор: Щукіна Ірина Юріївна – вчитель зарубіжної літератури спеціалізованої школи №17
Адреса м. Черкаси, 18002 вул. Хрещатик 218 тел. 8 (0472) 32-12-45
E-mail - aiern17school@mail.ru

Немає коментарів: